Institut for Folkesundhedsvidenskab
Københavns Universitet
Øster Farimagsgade 5
1014 København K
info@camb.dk
>Udførte tests >Delprojekt om stress og helbred udskriv denne side
Delprojekt om stress og helbred

Fra juni 2010 og frem til CAMB-dataindsamlingen slutter i januar 2011 gennemføres et delprojekt under CAMB omhandlende stress og helbred.

 

Stress er et udbredt problem i den danske befolkning, men vi ved endnu ikke så meget om, hvordan stress påvirker vores helbred. En af de ting, der sandsynligvis påvirkes, når vi er stressede, er hvordan vi sover. Det er vigtigt at få mere viden om de måder, hvorpå stress påvirker helbredet for bedre at kunne forbygge de mulige helbredskonsekvenser i fremtiden. Vi har fået støtte fra Hjerteforeningen og Center for Sund Aldring på Københavns Universitet til at undersøge, hvorledes stress påvirker kroppen og herunder søvnen.

Undersøgelsen består af to dele:

  • Den første del foregår på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), hvor deltagerne vil blive bedt om at besvare et kort spørgeskema om stress og årsager til stress og vil få målt deres hjerterytme. Dette vil tage cirka 45 minutter.
  • Efterfølgende vil deltagerne blive bedt om over tre dage at bære et særligt ur, der registrerer søvn, udfylde en kort logbog samt indsamle tre spytprøver til måling af stresshormonet kortisol.

 

Til delundersøgelsen skal vi bruge information fra ca. 200 personer. Du vil ved informationssamtalen få mere information, i tilfælde af at du er udvalgt. Deltagelse er naturligvis helt frivillig.